Antwoorden - Scouting Heerlen (HAPPYKIDZZ)

Scouting St. Jan Baptist
HappyKidzz
Ga naar de inhoud

Antwoorden


INHOUD VAN DEZE PAGINA

  • De installatie

  • Onze ScoutFit

  • De ScoutFit kopen

  • De kampen en weekeinden

  • Groepsactiviteiten

  • Vaardigheidsinsignes

  • Overvliegen

  • Roverscout


DE INSTALLATIE

Een aantal weken nadat je lid bent geworden zal je
geïnstalleerd worden. Je treedt dan toe tot de zeer grote
groep kinderen en jongeren die lid zijn van de wereldorganisaties van Scouting, momenteel zo'n 38 miljoen. Tijdens de installatie krijgt je als nieuweling de
insignes van de speltak op je scoutfit gespeld en legt je de belofte  af. Vanaf dat moment mag je de scoutfit van jou speltak dragen. Tijdens een ouderbezoek zal je leiding je ouders daarover meer vertellen.
De installatie is natuurlijk altijd een feestelijke gebeurtenis. Je ouders en naaste familie zijn dan ook van harte welkom op deze dag.
ONZE SCOUTFIT

Gelijke kleding (uniforme kleding) hoort bij Scouting. Elke speltak heeft dan ook zijn eigen scoutfit, waaraan te zien is bij welke speltak en welk subgroepje je hoort. Zo hebben de Bevers een rode blouse, de Welpen een fleurige groene blouse, de Scouts een mooie beige/kaki en de Explorers en de Pivo's een brique gekleurde blouse. Bij de scoutfit hoort bij alle speltakken ook een hoofddeksel.


DE SCOUTFIT KOPEN

De scoutfit en de bijbehorende insignes zijn alleen te koop in de "Scout Shops". Er is er een in Sittard.
Je ouders kunnen ook via www.scoutshop.nl met postorder bestellen. Maar dat kan ook via onz webshop op www.stjanbaptist.nl. Wij bestellen de scoutfit dan in Leusden.
DE KAMPEN EN WEEKEINDEN

Elke speltak houdt minstens een keer per jaar een kamp.
De Welpen gaan ieder jaar minstens 1 weekend op kamp. Het zomerkamp vindt meestal van zaterdag tot en met zaterdag (8 dagen) in een accommodatie of in tenten ergens in Nederland of in België plaats.
De Scouts gaan op kamp in de zomervakantie.  Vaak in de eerste vakantieweek. Ergens in de Benelux gaan zij dan een week kamperen. Eén keer in de vier jaar gaan de Scouts  twee weken naar Denemarken.  De andere speltakken stellen de datum in onderling overleg vast. De staf zal jullie altijd tijdig op de hoogte brengen.

GROEPSACTIVITEITEN


Een aantal keren per jaar houden we een activiteit met alle leden van de groep. Meestal zijn dit open dagen, een activiteit rond het kerstfeest, of een groepsweekend etc.. Daarnaast houden we met de hele groep een (beperkt) aantal keren per jaar een actie met de bedoeling extra geld in de kas te krijgen.


VAARDIGHEIDSINSIGNES

De Welpen en de Scouts kunnen, als ze dat willen, vaardigheidsinsignes behalen. Vaardigheidsinsignes zijn kleine tekens, gemaakt van stof, die aangeven dat je bepaalde vaardigheden bezit. Het werken aan vaardigheidsinsignes gebeurt vaker buiten de opkomsten om, waarbij de staf altijd bereid zal zijn een helpende hand te bieden.
Ook je ouders kunnen je dan helpen als je er zelf niet uitkomtn. Er zijn per leeftijdsgroep zo'n 20 verschillende insignes. Als je hebt laten zien alle vaardigheden van zo'n  vaardigheidsinsigne te bezitten mag je het vaardigheidsinsigne op de scoutfit gedragen worden. Vaardigheidsinsignes kunnen in op 3 niveau's behaald worden.

OVERVLIEGEN/UITZWAAIEN

Al eerder heb je kunnen lezen dat iedere speltak leeftijdsgrenzen kent. Dit betekent dat je ooit te oud zal worden voor de speltak waar je nu lid van bent. Je zal dan ook doorstromen naar een volgende leeftijdsgroep (speltak). Dit gebeurt meestal in september bij het begin van het nieuwe scoutingjaar, afhankelijk van de leeftijd en het aantal kinderen dat doorstroomt. Bij Scouting St. Jan Baptist is dit altijd een feestelijke gebeurtenis, dat we overvliegen (Bevers en de Welpen) of uitzwaaien (Scouts en Explorers) noemen. Bij de nieuwe speltak kunnen alle nieuwe leden nog hun oude scoutfit blijven dragen totdat ze na enkele weken opnieuw geïnstalleerd worden.

ROVERSCOUTS


Voor de jongeren van 16/17 tot 23 jaar hebben
we de SPTBAS-Stam. Een groep jongeren die de groep bij diverse activiteiten ondersteunen en zelf aan scouting doen.

Jamboreepad 2
6415 jn  Heerlen

Telefoon: 0455722887
B.G.G.:   0622490222
Dé scoutinggroep in jou buurt
Scouting St. Jan Baptist, of Scouting Heerlen, heeft het goed voor elkaar.
Een prachtig gebouw, een eigen identiteit die vooral gebaseerd is op normen en waarden, zelfredzaamheid en zelfstandigheid.
Jij zit heel goed bij ons!
De veiligheid staat voorop en onze organisatie zit zeer goed in elkaar.
Terug naar de inhoud